Eetkamerstoelen

8 gouden tips waar jij op moet letten tijdens het aanschaffen van eetkamerstoelen

Vind je het lastig om de juiste eetkamerstoel aan te schaffen of heb je last van keuzestress? Wij van Bella Home begrijpen dat als geen ander en helpen jou graag op weg met onze 8 gouden tips.

Aanschuiven van de eetkamerstoel onder jouw eettafel

Houd tijdens het oriënteren voor nieuwe eetkamerstoelen rekening met de vorm van jouw eetkamertafel. Rechthoekige eettafels hebben meestal genoeg ruimte om de stoelen onder de tafel te schuiven, maar dit is niet altijd het geval bij ronde of ovale eettafels vanwege het onderstel wat uit kan steken. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je hier pas achter komt nadat je de stoelen hebt gekocht. Bepaalde onderstellen van stoelen zoals kruispoten passen niet altijd onder een ovale tafel. Om dit te voorkomen raden we het aan om het onderstel eerst op te meten om te kijken hoe ver het uitsteekt en te kijken naar de vorm van de poot.  

De breedte van jouw eettafel

Ongeacht de afmeting van jouw eettafel is het verstandig om de binnenmaat tussen de onderstellen of poten te meten. De denkfout die veel wordt gemaakt is dat de totale breedte van eetkamertafel wordt aangezien als ruimte waar eetkamerstoelen ondergeschoven kunnen worden. Hierbij wordt er geen rekening gehouden met de positie van de poten. Het is dus mogelijk dat de onderstellen of poten van eettafel meer naar binnen staan, waardoor je minder ruimte hebt om stoelen onder te schuiven. Met als gevolg dat je er maar twee stoelen kunt onderschuiven in plaats van drie! Graag helpen we jou hiermee met een stappenplan met behulp van een rekensom.

  1. Meet de binnenmaat tussen de poten op ( bijvoorbeeld 150 centimeter van de eettafel van de totale 180 centimeter)
  2. Bekijk de breedte van de eetkamerstoelen (bijvoorbeeld 50 centimeter)
  3. Deel de afstand 150 centimeter door 50 centimeter = 3

Uit de berekening komt naar voren dat het mogelijk is om 3 stoelen naast elkaar te zetten. Echter houd je hier geen ruimte meer over tussen de stoelen en raden we dit af.

Vlekken in de eetkamerstoel

Tijdens de zoektocht van nieuwe eetkamerstoelen houd je wellicht rekening met het krijgen van vlekken vanwege huisdieren of kinderen. Bekijk daarom altijd naar de stof van de stoel en het onderhoudsadvies dat hierbij gegeven wordt. Bij velvet eetkamerstoelen is het eenvoudig om vlekken eruit te krijgen met behulp van een lichtvochtig doekje. Ook helpt een impregneringspray tegen vlekken en maakt het de stoel waterafstotend.

Uitstraling van de stoelen

Misschien heb je al een eetkamerstoel in gedachte? Maar wees er bewust van dat stoelen een grote rol speelt in de uitstraling van jouw interieur. Een groot gedeelte van jouw tijd wordt thuis doorgebracht aan de eettafel en daarom moet het natuurlijk wel passen in jouw interieur! Doe daarom altijd eerst inspiratie op door foto’s te bekijken en achterhaal welke woonstijl jouw aandacht trek. Is dit luxe? Dan is de Eric Kuster stijl perfect of wellicht meer modern. Jouw zoektocht wordt een stuk gemakkelijker met de juiste woonstijl in het achterhoofd.

De geschikte onderstel van een eetkamerstoel

Eetkamerstoelen hebben over het algemeen een houten of metalen poot. De metalen poot komt meer tot zijn recht in een luxe woonstijl zoals de Eric Kuster stijl en een houten poot zorgt meer voor een natuurlijke uitstraling. Beiden poten zijn onderhoudsvriendelijk en zorgen dat je stevig kan zitten. Vaak zitten onder de onderstellen al vloerbeschermers. Bij een metalen poot raden we het altijd aan om extra viltjes te pakken om de vloer extra te beschermen. Zeker bij vloeren met tegels.

Stoel met of zonder armleuningen?

Houd je van natafelen en wil je met je armen op de leuningen hangen dan is stoel met armleuning een aanrader. Helemaal als je af en toe ook nog eens thuis werkt aan de eettafel zorgt het voor een hogere zitcomfort.

Ben je toch niet van het natafelen? Dan is de stoel zonder leuning een goede optie. Het is handiger in een smallere ruimte en past sneller onder een langere tafel. Ook kunnen kinderen het makkelijker aanschuiven en is de eetkamerstoel zonder leuning minder breed dan met leuning.

De juiste zitcomfort

Het gaat bij een stoel niet alleen om de mooiheid, maar ook om de juiste zitcomfort. Tijdens het zitproeven is het belangrijk dat je rug tegen de rugleuning aankomt en dat je voeten terecht komt op de grond. Vraag daarbij altijd als de stoelen verstevigd zijn en wat de draagcapaciteit is van de stoelen.

Garantie op eetkamerstoelen

Informeer altijd als je garantie hebt tijdens het aanschaffen van stoelen en hoe ze eventueel problemen oplossen. Heb je nog twijfels? Lees dan eerst de reviews om te kijken hoe problemen van andere klanten zijn opgelost.

De stoelen van Bella Home

We hebben een uitgebreid assortiment aan eetkamerstoelen in velvet met of zonder armleuningen. De velvet stoelen produceren wij zelf, waardoor wij in staat zijn om veel kleuren aan te bieden of dit nou een roze, mokka of zwarte stoel is. Ook heb je de keuze uit zwarte, zilveren of gouden onderstellen. Zo kan je zelf de juiste stoel samenstellen die perfect past bij jouw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *